Actueel

 • Toegang tot het lesmateriaal Kwink voor Burgerschap

  Heb je geen abonnement op Kwink? Dan kun je dit schooljaar nog gratis van Kwink voor burgerschap gebruik blijven maken. Het enige dat je daarvoor moet doen, is een gratis licentie aanvragen via het formulier op www.kwintessens.nl/kvb-licentie.

  Wij activeren de gratis toegang voor jouw school tot Kwink voor burgerschap in Basispoort, na ontvangst van het formulier. Je krijgt daarvan binnen twee werkdagen een bevestiging via e-mail. Hierin staat ook vermeld hoe je Kwintessens toestemming kunt verlenen om de basisgegevens van jouw school uit Basispoort op te halen.

  Na het activeren van de licentie staat er een snelkoppeling naar Kwink voor burgerschap in Basispoort. Wij adviseren die snelkoppeling vanuit Basispoort te downloaden en op de desktop te (laten) plaatsen.

  De lessen zijn vanaf 9 januari 2023 uitsluitend toegankelijk via Basispoort (na aanvraag van de gratis licentie).

 • Kwink-scholen en toegang tot het lesmateriaal Kwink voor Burgerschap

  Heb je een abonnement op Kwink? En wil je Kwink voor burgerschap gebruiken? Dan is het niet nodig om een licentie aan te vragen. Want elke Kwink-abonnee krijgt automatisch een gratis licentie. Daarmee is óók Kwink voor burgerschap toegankelijk via Basispoort.

  Vanaf 9 januari 2023 staat er een nieuwe snelkoppeling naar Kwink voor burgerschap in Basispoort. Wij adviseren die snelkoppeling vanuit Basispoort te downloaden en op de desktop te (laten) plaatsen.

 • Week van burgerschap – Thema: Veilig (kinderrechten)

  De Week van burgerschap komt jaarlijks terug in de maand mei. In 2023 is deze speciale week van 22 t/m 26 mei. Het thema voor 2023 is: Veilig (kinderrechten). Kinderen hebben het recht op veiligheid en om op te groeien in een veilige omgeving. Wanneer voel je je veilig of onveilig? Hoe ga je respectvol met elkaar om? Kwink voor burgerschap ontwikkelt een speciale (gratis) les over het thema voor onder-, midden- en bovenbouw.

  In het voorjaar van 2023 zullen de lessen die bij deze week horen beschikbaar zijn op het Digibord.