De lessen

 • De school als oefenplaats

  Alles wat we doen raakt aan onze rol als burger. Dat geldt ook voor kinderen. Om ze daarmee te leren omgaan, is de school een ideale oefenplaats. Geef kinderen daarom de ruimte om te werken aan vaardigheden als communiceren, samenwerken en deelnemen aan besluitvormingsprocessen. Laat ze kennismaken met de achtergronden van onze democratische rechtstaat en bereid ze voor op hun rol in de maatschappij. In de lessen geven we daarvoor concrete tips.

 • Voldoen aan eisen burgerschap

  We hebben een keuze gemaakt uit belangrijke burgerschapsonderwerpen die ook eenvoudig zijn te integreren in andere vakken. Zo vormt burgerschap geen extra vak dat meer tijd vraagt in het programma. De lessen van Kwink voor burgerschap leveren jouw school een bijdrage om te voldoen aan wat de Onderwijsinspectie van je vraagt.

 • Toegang tot de lessen

  De lessen voor onder-, midden- en bovenbouw hebben gelijke thema’s die burgerschap concreet en expliciet maken. Er is veel aandacht voor de fundamenten van onze democratische rechtstaat die bestaat uit rechten én plichten.

  Let op! Kwink voor burgerschap is gekoppeld aan Basispoort. Om via Basispoort toegang te krijgen tot het lesmateriaal hoef je alleen een gratis licentie aan te vragen. Lees hier hoe je een licentie kunt aanvragen.